Prana omogućava priliv svežeg vazduha u prostoriju, pročišćava i nagrejava ga do potrebne temperature pri pomoću toplote ustajalog vazduha koji uklanja i izbacuje napolje. Zahvaljujući rekupatoru Vi štedite na grejanju i klimatizaciji.

Pomoću daljinskog upravljača lako se podešava i reguliše nivo cirkulacije vazduha  – ventilacije. Moderna proizvodnja visokog kvaliteta – Prana!

Rekuperator Prana može se ugraditi u bilo koju prostoriju. Kompaktan uređaj bez spoljašnjeg i unutrašnjeg bloka, ugrađuje se za nekoliko sati pri pomoću bušenja dijamantskom bušilicom na potrebnom mestu, bez oštećenja spoljašnosti. Prana ne kvari spoljašnji izgled, ona ga dopunjuje!

Za široku upotrebu – Prana je dosta jeftinija od uobičajenih ventilacionih sistema. Ne zahteva skupo održavanje. A za stambene prosotore je nezamenljiva  uzimajući u obzir karakteristike i cenu.      

Najnovija generacija uređaja za ventilaciju PRANA pored već svoje prepoznatljivosti po kompaktnosti, funkcionalnosti i enegefstkoj efikasnosti opremnjeni su sufisticiranim senzorima koji omogućavaju potpuno automatski režim rada.

Nova generacija nam donosi još veću uštedu i jednostavniju kontolu i korišćenje.

Obrada podataka koji se odnose na spoljašnju i unutrađnju tempaturu, zaprljanost, vlagu, nivo CO2 se odvija u okviru najmodernije procesorske jedinice koja upravlja uređajem.
Rezultat ovoga je da uvek dobijamo najviši kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.

Velika zatinerosovanost je javila kod klijenata kao što su velike porodične kuće i objekti aparmanskog ili hotelskog tipa, pre svega zbog odnosa cena i dobijen efekat.

Princip rada rekuperatora je sledeči: iskorisćeni topao vazduh iz prostorije prolazi kroz bakarni izmenjivać i predaje mu svoju toplotnu energiju dok istovremeno u suprotnom smeru prolazi svež spoljasnji vazduh koji preuzima toplotnu energiju sa bakarnog izmenjivaća. Rezultat ovoga je da uvek dobijamo najviši kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru bez rashlađivanja prostora. Najnovija generacija PRANA pored svoje kompaktnosti, funkcionalnosti i energetskoj efikasnosti opremnjeni su sufisticiranim senzorima koji omogućavaju potpuno automatski režim rada.
Ne postoji zamena za svež vazduh !

vlaznost vazduha

Prednosti rekuperatora Prana

  • 9 brzina rada + tihi noćni režim (24dB)
  • istovremeni dovod spoljnog vazduha i izvlačenje ustajalog vazduha iz prostora
  • Mogućnost dogrejavanja ulaznog vazduha (grejač 50W)
  • Bakarni razmjenjivać toplote pruža do 95% uštede toplote
  • Prirodni čist vazduh bez bakterija, jer je bakar prirodni antiseptik.
  • Brza i čista montaža bez prašine u useljenom domu ( do 2 sata ugradnja).
  • Zahvaljujuči bakarnom razmjenjivaću toplote specifičnoj izgrade – u sobi nivo spoljašnoj buke smanjuje u 8-9 puta.

U osnovi tehnickog resenja ventilacije sa rekuperacijom je bakarni izmenjivac sa neprekidnim procesom razmene toplotne energije sto omogucava dvosmerni rad u okviru jednog sistema.  Rekuperator Prana ne propušta buku od saobraćaja i pse, tako da vi čete mirno spavati i u jutru. Ima zaštitu od insekta. Ventilacija sprecava pojavu niza problema u zatvorenom prostoru.