Zamena za svež vazduh ne postoji!

Prva i poslednja stvar koju činimo u svom životu je disanje. Zamena za svež vazduh ne postoji! Naš cilj je da obezbedimo čoveku zdrave uslove za život i rad u zatvorenom prostoru. PROBLEM energetski efikasne gradnje je nedostatok kiseonika!

NEDOSTATAK VENTILACIJE je uzrok mnogih problema u kući! Razni zdravstveni problem, pojava kondenzacije i buđi. Šta je udobnost modernog načina stanovanja?

Koje su u stvari naše potrebe? Najjviše boravimo u zatvorenom prostoru u kući, na poslu i tokom odmora. I za nas radi naša bela tehnika: frižider – čuva svežinu hrane. Veš mašina – pere veš. Klima uređaj greje i  hladi vazduh. A izmenu vazduha vrši VENTILACIONI SISTEM! Ventilacija nije luksuz već osnovna potreba obzirom da nam je moderan način gradnje oduzeo NAJVAŽNIJE, KISEONIK.

PRANA je jedinstven efikasan sistem ventilacije sa očuvanjem energije osmišljen za upotrebu u stanovima, kućama, hotelskim sobamа, kancelarijama, bazenima, restoranima, školama, ordinacijama, fitnes centarima…

Rekuperator Prana podiže kvalitet nivoa usluge u hotelima i apartmanama uz smanjenja troškova održavanja prostora. Tako da se gosti vracaju ponovo, ponovo i ponovo. U osnovi tehničkog rešenja ventilacije sa rekuperacijom je bakarni izmenjivač sa neprekidnim procesom razmene toplotne energije što omogućava dvosmerni rad u okviru jednog sistema. Ventilacija sprečava pojavu niza problema u zatvorenom prostoru. Princip rada rekuperatora je sledeći: iskorišćeni vazduh iz prostorije prolazi kroz bakarni izmenjivač i predaje mu svoju toplotnu energiju dok istovremeno u suprotnom smeru prolazi svež spoljašnji vazduh koji preuzima toplotnu energiju sa bakarnog izmenjivača.

Kompaktan uređaj bez spoljašnjeg i unutrašnjeg bloka. Ugradnja sistema u nameštenom stanu metodom bušenja specijalnom dijamantskom bušilicom traje samo 2 sata.